Az eredetileg kézműves kozmetikumokat gyártó dél-franciaországi Théophile Berthon most a dekor világába készül betörni. Költői szépségű, a megújulást és a nyugalmat egyesítő üvegbe zárt növényei az „elérhető luxus” kategóriájába tartoznak. Minden darabjuk egyedi műalkotás!

Gyönyörű! Vörös gránát Astrance
Irány a bolt!

Alakítsuk át otthonunkat a nyugalom gyönyörű oázisává, ha lehet, környezetbarát dekorációkkal, falaink közé invitálva a természetet! – olvasom kedvenc lakberendezési magazinom, az A Mi Otthonunk decemberi számában. Ez az elvárás nem csak a mai kor divatja, valós kihívás is, hiszen az internet, a világesemények hatására ránk zúduló stressz mindennapjaink részévé vált.

MisztikusFehér Bőrpáfrány
Irány a bolt!

Egy jó séta helyett én is inkább bekapcsolom a számítógépet, vagy rákattanok egy sorozatra (most épp a „Machos alpha” a kedvenc), s egyetlen rész helyett hármat-négyet is végignézek a kanapén egy pokrócba burkolózva, nassolással növelve az egészség elleni offenzívát. Mégis, a természetes környezettől egyre eltávolodva nő bennem (és gondolom, ezzel nem vagyok egyedül) az igény arra, hogy legalább a természetesség illúzióját fenntartva, lakásomban egy zöld fallal vagy élő növényekkel vegyem magam körül.

Az árnyékos kertek klasszikusa. Hortenzia.
Irány a bolt!

 „Ha kevés időd van a természetet járni, és nem is kertvárosban laksz, mindenképpen tégy a lakásodba sok növényt!” – szólnak a tippek. A gond csak az, hogy nem minden nappali, fürdő vagy home office alkalmas erre. Az én nappalimba, rossz tájolása miatt, csak nyáron és akkor is csak az esti órákban süt be a nap, ezért az egyetlen, a világháborút is túlélő fikuszomon kívül minden élő növényem előbb-utóbb lehullatja a leveleit, majd a kukában landol. Márta barátnőmtől a születésnapomra kapott egzotikus Mauritius szigeteki virág (amit nekem nevelgetett napsütéses lakásában) nálam egy héten belül ledobta gyönyörű, sárgabarackos rózsaszínű szirmait. De nem kell tovább csüggednem, mert rátaláltam egy új, csodaszép virágpótló megoldásra.

Az élő virágokat és növényeket miért is ne lehetne pótolni üvegbe zárva? Bár nem lesz sem fotoszintézis, sem plusz oxigén, a Théophile Berthon 1867 legújabb, „Herbarium” névre hallgató termékeinek nem is ez a célja. Az én lakásomba tehát tökéletes pótszernek bizonyulnak! A folyadékban konzervált élő növények és virágok egy cseppet sem veszítenek eredeti szépségükből! Nem kell attól félnem többet, hogy lehullik a levél, vagy lepotyognak a színes virágok szirmai: életet visznek a térbe, így bármely enteriőr stílusos kiegészítői lesznek.

Eredeti sziluettje intenzív vörös árnyalataival és nagyon grafikus formáival tűnik ki. Red Ruscus. Irány a bolt!

„Látványuk örömöt okoz, valódi vizuális élményt nyújtanak, miközben természetes és nyugodt atmoszférát teremtenek a térben.” – meséli nekem Pauline Lachal, az eredetileg szappanokat és kozmetikumokat gyártó cég vezetője, akivel a legutóbbi „Maison & Objet” kiállításon kerültem kapcsolatba. Ez utóbbi a dizájn és lakberendezés világának legnevesebb eseménye Franciaországban, a legújabb innovációkkal lehet itt találkozni.

Pauline tíz éve élesztette újra az eredetileg 1887-ban alapított, ám sokáig feledésbe merült szappangyárat, és ma minőségi, majd’ 100 százalékig természetes alapanyagú termékeket és ún. „slow” kozmetikumokat gyártanak tiszta hatóanyagokból. Folyékony szappanjaik például 80 százalékban tartósítószer- és szulfátmentes olívaolajból készülnek, de összes termékük bőr- és környezetbarát. Náluk nincsenek hosszútávon kétes hatású tartósítószerek, színezékek, illatanyagok, céljuk az átláthatóság és a fenntartható szépségápolás.

Segít az öregedés elleni küzdelemben. Az argánolajat kivételes tulajdonságai miatt használják a kozmetikában: E-vitaminban gazdag és kiváló antioxidáns tulajdonságai vannak.
Irány a bolt!
A biodiverzitásáról híres franciaországi Camargue-ban a só széles körben jelen van a talajban, és a tavakkal tarkított lapos, agyagos terep természete különösen alkalmas a tengeri só kitermelésére.
Irány a bolt!

A nemrégiben kifejlesztett Herbarium kollekció termékcsalád a lelket és a pszichés jólétet megcélozva a dekoráció irányába tart. Csodaszép kis üvegjeik nem kevés természetes eleganciával és frissességgel, színnel és élettel dobják fel az enteriőrt. Engem azonnal magával ragadott az új termékcsalád költői szépsége. Pauline elmondása szerint ezek az üvegek nem ígérnek kevesebbet, mint megújulást hozni a belső terekbe.

Tény, hogy az üvegekbe zárt növények gyönyörűek, de vajon bármilyen stílusú enteriőrben jól mutatnak? Miután kipróbáltam őket, és büszkén elhelyeztem a konzolasztal közepén négy kisebbet, a válaszom egyértelműen az igen felé hajlik. Mint látható, ha megbillentjük őket, a növények finoman megmozdulnak. Az üveg áttetszősége és a növények természetes szépsége tökéletes harmóniát teremt, a kis műremekek valóban kiérdemlik, hogy mindenki lássa őket!

Elegáns! Lila eukaliptusz. Irány a bolt!

Mert azon túl, hogy Théophile Berthon Herbariumai lenyűgöznek bennünket a tartalmukkal, maguk az üvegek, amelyekben ezek a csodás készítmények kerülnek, önmagukban is műalkotások. Elegáns, minimalista dizájnjuk tökéletesen illeszkedik bármilyen nappaliba, fürdőszobába vagy hálószobába. Nem ígérnek kevesebbet, mint a testi-lelki nyugalmat, avagy az ún. „zen attitűdöt”. Mintha csak egy vintage gyógyszertár polcáról származnának, miközben modern és friss érzetet keltenek.

Bármilyen helyiségben és bárhol jól mutatnak, egyszerre kínálják a nyugalom és a harmónia érzését, pótolva az élő növényeket is. A nagyobb wellness szállodák és spa-k körében is egyre népszerűbb, sokan látnak benne fantáziát, különösen, ahol nincs mód élő növények elhelyezésére.

Minden darab egyedileg készül, minden üvegbe egy gondosan, egyesével kiválasztott, csodaszép növény kerül. Mindez „made in France”, a minőség garantált.

Jólét, boldogság, nyugalom. Érzelmeink és pszichés állapotunk tükröződése létfontosságú szerepet játszik egészségünkben és így szépségünkben is.
Irány a bolt!

Összegzésképpen, tökéletes választás minden olyan enteriőrbe, ahová nem jut elég fény ahhoz, a természetes növények számára, de tökéletes ajándék is bárki számára. Az elegáns, gondos csomagolást kézbe fogva bárki, aki kapja különlegesnek érezheti magát, legyen szó születésnapról, karácsonyról, vagy egy kedves gesztusról, a Théophile Berthon Herbarium termékek mindig és mindenkinek örömet szereznek.

Nagy díszítőértékkel bír pompás árnyalatainak és fenséges, háromszögletű, sokrétű leveleinek köszönhetően. Rumohra páfrány Irány a bolt!

Amióta a nappalim konzolasztalát díszítik, rápillantva, a lelkemre is nyugtatóan hatnak, és már tudom, hogy ilyen ajándékkal lepem meg családtagjamat is. Mindenkinek ajánlom, próbáljátok ki bátran!

Ide kattintva találjátok a Théophile Berthon teljes Herbarium kollekciót, az oldal angol nyelven is működik.

Íme a bónusz, a felci rouge H10 ajándék! Promóciós kód : NATURAGIFT

Megjegyzés: A cikk nem szponzorált írás, a bemutatott termékek valóban felkeltették az érdeklődésemet. Amennyiben kedvezményes áron szeretnél tőlük vásárolni – akár nagyobb mennyiségben is, írj nekem a FRANCIADEKOR@GMAIL.COM – on!

Nézd meg pár másodperces kis házi videóimat, amelyeket lányommal, Laurával készítettünk (első második harmadik)!