Rólam

„A stílus maga az ember” Georges-Louis de Buffon (1707-1788)

Sziasztok!

Balog Zsófi vagyok, szeretettel üdvözöllek a blogomon! E fórum célja nem más, mint megosztani és megismertetni Veletek a francia dizájn és a tágabb értelemben vett „art de vivre” gazdag kínálatából a számomra izgalmasnak tartott ikonikus darabokat, újdonságokat, kiemelt figyelemmel a nagy nevű manufaktúrák világszínvonalú kínálatára, amelyek univerzuma önmagában is lenyűgöző, nálam külön szenvedéllyé nőtte ki magát.

A francia történelmi és kulturális hagyományokból táplálkozó lakáskultúra egyedi és különleges. Kézművesiparának, egyedülálló képzőművészeti hagyományainak köszönhetően a lakberendezési tárgyaik, enteriőrjeik a francia életérzést közvetítik, történeteteket mesélnek el. Hiszem, hogy a világ bármely pontján is élünk, egy eredeti francia lakbertárgy egy csapásra széppé, különlegessé varázsolhatja otthonunk egy szegletét, nem kevés presztízst képviselve.

Egy keveset rólam: politológus végzettséggel és Sorbonne diplomáimmal az élet úgy hozta, hogy már vagy húsz éve élek a divat és esztétika világfővárosában, így a párizsi lakberendezés univerzumát testközelből tapasztalom meg, napról napra újabb inspirációkkal és lenyűgöző ismeretekkel gazdagodva. A téma szerelmeseként rendszeresen írok a nívós, családom kiadásában megjelenő magyar lakberendezési magazinba, az A Mi Otthonunk-ba is.

Close