RÓLAM

“A stílus maga az ember” Georges-Louis de Buffon (1707-1788)

Sziasztok!

Balog Zsófi vagyok, szeretettel üdvözöllek induló blogomon! E fórum célja nem más, mint megosztani és megismertetni Veletek a francia lakberendezés gazdag kínálatából számomra izgalmasnak tartott ikonikus darabokat, újdonságokat, kiemelt figyelemmel a nagy nevű manufaktúrák világszínvonalú kínálatára, amelyek univerzuma önmagában is lenyűgöző, nálam külön szenvedéllyé nőtte ki magát.

A francia történelmi és kulturális hagyományokból táplálkozó lakáskultúra egyedi és különleges. Kézművesiparának, egyedülálló képzőművészeti hagyományainak köszönhetően a lakberendezési tárgyaik, enteriőrjeik a francia életérzést közvetítik, történeteteket mesélnek el. Hiszem, hogy világ bármely pontján is élünk, egy eredeti francia lakber tárgy egy csapásra széppé, különlegessé varázsolhatja otthonunk egy szegletét, nem kevés presztízst képviselve.

Egy keveset rólam: politológus végzettséggel és Sorbonne diplomáimmal az életem úgy hozta, hogy már vagy húsz éve élek a divat és esztétika világfővárosában így a párizsi lakberendezés univerzumát testközelből tapasztalom meg, napról napra újabb inspirációkkal és lenyűgöző ismeretekkel gazdagodva. A téma szerelmesként innen szerkesztem a nívós, magyar, családi kézben lévő lakberendezési magazint, az A Mi Otthonunk-at is.

Close