Nemes faanyagok, kék és sárgaréz árnyalatok játéka és néhány dizájnbútor kombója ruházza fel karakterrel és könnyedséggel az egykor echte klasszikus stílusú, ám mára ultra trendi párizsi lakás enteriőrjét. A szofisztikált végeredmény a dinamikus lakberendezőpáros alapította Cocottes Studionak köszönhető. Fotó: YohannFontaine.com

Az étkezőben halszálkaparketta és aranyos stukkók, díszlécek társulnak modern bútorokkal.
Pazar!

Már első ránézésre is látszik, hogy francia enteriőrben járunk. A hamisítatlan Haussmann-i lakás magas mennyezettel, márványkandallóval, díszlécekkel és halszálkás parkettával gyönyörű keretet ad a modern dekornak: szövet és bársonyfotelek és székek, elegáns konzolok teremtenek időtlen eleganciát. A 180 négyzetméteres otthont a tősgyökeres párizsi Estelle és Vincent, egy negyvenes éveiben járó pár lakja két kisfiúkkal. Családi örökségként jutottak a konyhából, nappaliból, két hálóból és fürdőből álló ingatlanhoz, amely a felújítás előtt évek óta lakatlanul állt, ám nem volt túlságosan rossz állapotban.

A korábbi mosókonyhát megszüntetve most egy tágas étkező-konyha nyújt kényelmes lehetőséget a főzéshez, családi reggelikhez és vacsorákhoz. Egyenes vonalai és sötétkék színe a kortárs hangulatot erősítik.

Az ablakokból lélegzetelállító kilátás nyílik Párizsra, de nem ez az egyetlen érték, ami vonzóvá teszi: déli fekvésének köszönhetően a nagy ablakokon keresztül árad be a természetes napfény. A házaspárnak kevéssel második gyermekük születése után nyílt meg a lehetőségük arra, hogy belefogjanak a lakás saját ízlésre formálására. Az általuk nagyra értékelt Cocottes Studio segítségét kérték a felújításhoz, akinek munkáival lakberendezési lapokban találkoztak.

A hálószobában a lakberendező modern, színes tapétával szabad utat engedett a kreativitásának. A tapéta túlsúlyosságát kerülendő, az ágynemű hófehérsége és a sárgaréz falikarok finom egyensúlyban tartják az összhatást.
A virágos tapéta költészetet, lágyságot visz a kislányszobába. A régi tükörrel a lakberendező itt a tökélyre fejlesztette a vintage stílust, bónuszként egy kis herceges székecskével.
Nyugtató kék festék teremt mélységet a falon. Ez az időtlen árnyalat most a kisgyermeknek, később pedig a majdani tinédzsernek is megfelelő lesz, vele együtt fejlődik. Az ágy fölötti hófehér falikarok játékosan élénkítik a teret.

„Először egy 2D-s tervben dolgoztunk az ügyfelek specifikációinak megfelelő szerkezetátalakításon, majd 3D szoftverrel életre keltettük a projektet. Együtt választottuk ki a felhasznált alapanyagokat és egymáshoz illő színeket, bútorokat.” – meséli magazinunknak Alexandra Boullé, felelős belsőépítész.

Pillekönnyű, nőies eleganciát sugall a fürdőszoba. A fehér, cikornyás lenyomatú falburkolatok és a sárgaréz csaptelepek üdítően hatnak a hangulatra, a tisztaság érzését sugallják. A viszonylag szűkös helyiségben a zuhany mellett helyet kapott egy aprócska kád is.
Az előszobából üvegablakos tolóajtó nyílik a hófehér konyhába, ahol a kék bútorlapok nyugodt, elegáns atmoszférát biztosítanak nemcsak az étkezéshez, de a konyhaasztalnál végzett home office munkához is.
Morgane Claoué, Alexandra Boullé www.cocottestudio.com A párizsi Cocottes Studio tervezőpárosa intelligens és harmonikus belső tereket tervez tompított színekből álló színpalettával, egyedi és vonzó árnyalatokat kínálva.

A lehető legtöbbet megőrizve a nagypolgári lakás varázsából, kiemelték a díszléceket, kandallót és minden olyan eredeti részletet, amelyek örök értéket képviselnek.

A tágas, hófehér előszobában is megmaradt a grafikus mintázatú, gyönyörű halszálkaparketta, ahogy a lakás többi helyiségében is találkozunk vele. A konzolasztal családi örökség.
Étkező részlet. Ezek a hagyományos díszítőelemek kitűnő szolgálatot tesznek annak érdekében, hogy a régi lakás varázsát meg tudták őrizni.
Meseszép nappali. A belsőépítész mindvégig szem előtt tartotta azt a szempontot is, hogy a nagy belmagasság ellenére a lakást meghitté, élénkké és színessé alakítsa.

Nem kevés bontási munkát is végeztek, felújították a villany- és vízvezetékeket és néhány nyílászárót, csak a parketta őrzi a lakás vintage varázsát, a elrendezést tekintve pedig két nagy kihívással kellett megküzdeni: hogyan tegyék tágasabbá a konyhát és hálószobákat.

YohannFontaine.com

A visszafogottság és a színek szerelmeseiként a tulajdonosok a kék és a sárgaréz elemet vitték végig a lakáson, és a hat hónapos munka végeztével boldogan konstatálták: legfőbb óhajuk teljesült, sikerült megőrizni a lakás lelkét.

A cikkeimet olvashatjátok az A Mi Otthonunk magazinban is!