Lichelle Silvestry, a Párizsban élő amerikai lakberendező tágas, legfelső emeleti lakást tervezett egy kanadai családnak hívogató, a nyugodt légkört előtérbe helyező funkcionális terekkel, tiszteletben tartva a legparóbb részletekben is az autentikus francia építészetet és stílust. Fotó: Heidi Jean Feldman

A tágas nappali egy gyönyörű kő kandallóval büszkélkedhet, amelyet egy nagy, eredeti, 18. század végi tükör tesz még lenyűgözőbbé. Egy nagy juta szőnyeg, egy egyedi készítésű, nehéz vászonnal borított kanapé, organikus formájú diófa dohányzóasztala és egy modern gyapjútfotel egészíti ki a gazdag összeállítást.

A kanadai házaspár divatszakmában dolgozó női tagja, Liz, az elmúlt 20 évben rendszeresen utazott Párizsba, ezen felül a nyári vakációkat is gyakran itt töltötte családjával. Ilyenkor Marais-ban, Párizs menő, boltoktól hemzsegő negyedében szállt meg. „Egy este, lefekvés előtt kinézve az ablakon, az udvaron túl egy gyönyörű lakásba láttunk be. Gyertyák világítottak, az asztalon borospoharak, tűz égett a kandallóban… Varázslatos látvány volt.” – meséli.

A konyha-étkezőben Carl Hansen Wishbone
székek ölelik körül a tölgyfaasztalt, az enteri-
őrt Farrow és Ball festett szekrények, gyönyörű
francia tűzhely és calacatta márvány munka-
és hátlap teszi teljessé. A lakkozás nélküli sárga-
réz csaptelep egy csipetnyi eleganciát ad a térnek, míg a tölgyfapadló a meglévő fagerendák tónusához illeszkedik.

Apránként megérett bennük egy párizsi lakás vásárlásának terve, s férjével tavaly januárban az eladó ingatlanok között rátaláltak az igazira. „A nap, a csillagok és a hold tökéletesen egybeesett azon a napon, amikor az interneten böngészve megakadt a szemem Lichelle Silvestry belsőépítész munkáin.” – meséli Liz. 2023 januárjában találkoztak először, megvitatták a felújítás részleteit. Barátságos és természetes textúrájú otthon megtervezésére kérték fel, ami után a munkálatok hat hónapig tartottak.

Könnyed kifinomultsággal a kézműves zellige és a carrarai márványmozaik kombinációja alapozta meg a teret a fürdőszobában, ahol lakkozatlan sárgaréz csaptelep és kiegszítők fokozzák a lenyűgöző, modern eleganciát.

Lichelle kifogástalan ízlése, részletekre való odafigyelése az utolsó sarokig mindenütt meglátszik. Egy több lakásra osztott 16. században épült valahai magánvilla részeként ez az otthon sokat megőrzött klasszikus, előkelő hangulatából.

A régi elemek – tölgyfa bejárati ajtó, vasmunkák, parketta, kőkandalló, mennyezeti fagerendák – felújítását követően az enteriőrök természetes anyagokkal – fa, juta, gyapjú, lenvászon –, világos színekkel és gazdag, földes árnyalatokkal születtek újjá, otthonos, hívogató érzéssel teltek meg. Hatalmas erőfeszítés volt a zongorát, egy klasszikus francia tűzhelyet és az értékes tükröt érintetlenül feljuttatni az egyenetlen és apró lépcsőkön a ház legfelső emeletére. Szerencsére minden sikeresen megtörtént.

A korlátozott hely miatt az ágyhoz egyedi építésű fejtámla készült, alternatívaként pótolva az éjjeliszekrényeket, így jutott hely a dekorációnak és a világításnak is. A finom színek palettája légies, nyugodt hangulatot teremt, a letisztult vonalak kiemelik
a megőrzött építészeti szépségeket.

A lakberendező jól láthatóan megtalálta a tökéletes egyensúlyt szeretett latin származása és párizsi életstílusa között. A végeredmény egy olyan otthon, amely kortárs, mégis időtlen vonzerőt áraszt, tökéletesen egyensúlyozva a hitelességet a finom modernséggel.

A Puerto Ricóban született, Párizsban élő amerikai tervező belsőépítészeti stúdiója több mint egy évtizede készít gyönyörűen kidolgozott tereket, időtlen enteriőröket, amelyek kifinomult ízléséről, valamint a kézművesség és a hitelesség iránti mély szenvedélyről tanúskodnak.

Lichelle Silvestry
www.lichellesilvestry.com
A cikkeimet olvashatjátok az A Mi Otthonunk magazin honlapján is!
A nappaliban nagy juta szőnyeg, egy egyedi készítésű, nehéz vászonnal borított kanapé, organikus formájú diófa dohányzóasztala és egy modern gyapjúfotel egészíti ki a gazdag összeállítást.